Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotleciki z makreli wedzonej

Kotleciki z makreli wedzonej

Autor: NATIE

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 156

Dodano: 29.08.2011

Odsłon: 3472

Danie kuchni afrykanskiej. Doskonale na przystawke lub przekaske. Bardzo latwe w wykonaniu. Dla amatorow wedzonych ryb.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Makrele obrac ze skory i osci, rozdrobnic widelcem i dodac przyprawy, dokladnie wymieszac. Cebule, pietruszke i chilli pokroic jak najdrobniej i dodac do ryby. Dodac jajko, make i proszek do pieczenia, dokladnie wymieszac.

  2. Mase nakladac lyzka na rozgrzana patenie i smazyc na zloto. Podawac z salata i sosem chilli lub czosnkowym.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń