Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki z nadzieniem pieczarkowym

Kotleciki  z nadzieniem pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2108

Dodano:

Odsłon: 328

Kotlety mielone można czasami urozmaicić żeby nam się nie znudziły a w takim wydaniu są bardzo smaczne i wyglądają na stole bardzo dekoracyjnie.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego
  • Cebula biała
  • Sól
  • Pieprz
  • Jajko
  • Majeranek
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 2 łyżki śmietany 18 %
  • Dodatkowo na farsz :
  • 2 cebule
  • ½ kg pieczarek
  • Olej do smażenia
  • 20 dag sera żółtego
  • 2 pomidory
  • pół papryki żółtej
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Wszystkie składniki na kotlety łączymy ze sobą robiąc kuleczki a w nich otwór.

  2. 2. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia




  3. 3. Pieczemy 180 °C 40 minut.

  4. 4. Cebule obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju, wkładamy w otwory kotletów.

  5. 5. Pieczarki kroimy prużymy na rozgrzanym oleju, doprawiamy pieprzem oraz solą, wykładamy na cebulę.

  6. 6. Nakładamy na każdy kotlet starty na tarce o dużych oczach ser, ponownie zapiekamy 10 minut

  7. 7. Pomidory oraz paprykę pokroić w kostkę, dodać szczyptę czosnku, oliwę, posolić i dokładnie wymieszać.

  8. 8. Ułożyć na kotletach.

  9. 9. Danie Gotowe.
    10. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń