Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotleciki ziemniaczane po 2. roku"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 31
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Ziemniaki obierz i ugotuj w lekko osolonej wodzie, a następnie przetrzyj przez praskę lub drobne sitko.
Jajko umyj, sparz wrzątkiem, wybij na spodeczek i rozmieszaj.
Cebulę posiekaj w drobną kostkę. Jeśli dziecko lubi smażoną, duś ją przez chwilę na oleju, aż zarumieni się na złoty kolor.
Do ziemniaków dodaj jajko, przetarty przez sitko lub praskę biały ser, mąkę pszenną i cebulę, a potem wymieszaj .
Formuj niewielkie kotlety, obtaczaj je w bułce i smaż na oleju na małym ogniu.Źródło: Mam dziecko