Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotleciki ziemniaczano - szpinakowe

Kotleciki ziemniaczano - szpinakowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 637 Ocena: 9590

Dodano:

Odsłon: 17032

kolejna propozycja na smaczne, bezmięsne kotleciki. łatwe i szybkie w wykonaniu, z niewielu łatwo dostępnych składników, polecam

Składniki

  • ugotowane ziemniaki ok. 40-50 dag
  • szpinak baby 15 dag
  • cebula 1
  • jajko 1
  • sól, pieprz, majeranek
  • bułka tarta
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Ugotowane ziemniaki utrzeć jak puree. Szpinak podsmażyć na patelni z cebulą. Dodac do ziemniaków, razem z jajkiem i przyprawami. Wymieszać.Z ciasta formować kotlety (dla ułatwienia dłonie nalezy zwilżać wodą, aby masa nie kleiła się do rąk). Obtaczać w bułce tartej i usmażyć po kilka minut z każdej strony na złoty kolor.

  2. Kotleciki podałam z sosem pomidorowym i ogórkami konserwowymi. Smacznego :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń