Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Kotlet de volaille"
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 52
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 12
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Smaczna pasta jajeczna z wiejskich jajek od kur zielononóżek, bardzo lubię pa...
Odsłon: 52
Pyszna babeczka do koszyczka jeśli mamy duży lub na świąteczny stół.
Odsłon: 12
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 99
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 511
Składniki
Mięso opłucz, osusz, każdą pierś przekrój na pół. Lekko rozbij przez folię, oprósz solą oraz pieprzem. Pokrój drobno ananasy, plasterki sera przekrój na pół.
Na każdy płat mięsa połóż kawałek sera, trochę ananasów, zwiń i zepnij rulonik drewnianą wykałaczką.
Wiórki kokosowe wymieszaj z bułką tartą. Roladki zanurzaj w mące, jajku oraz bułce tartej wymieszanej z wiórkami kokosowymi.
Rozgrzej olej i obsmaż roladki na złoty kolor.
Naczynie żaroodporne posmaruj lekko olejem. Ułóż w nim roladki. Wstaw do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 20 min w temp. 180°C, aż bułka tarta oraz wiórki będą rumiane. Podaj z ziemniakami, ryżem oraz surówką udekorowane listkami natki.
Danie można przygotować poprzedniego dnia. A do piekarnika wstawić naczynie tuż przed podaniem na stół, co oszczędzi trochę czasu.
<strong>Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.</strong>Źródło: Bella Relaks