Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone kotlety w sosie pieczarkowym podane z makaronem kokardki.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 167
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Do mięsa mielonego dodaję wszystkie suche przyprawy: sól, pieprze, majeranek, czosnek, bułka tarta i jajka. Całość wyrabiamy około 10-15 minut aż składniki dobrze się połączą z mięsem. Tak wyrobiony farsz na kotlety umieszczony w miseczce zawijamy folią i wstawiamy do lodówki na godzinę. Po godzinie formujemy z mięsa kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.
W między czasie w oddzielnych garnczkach gotujemy makaron i sos pieczarkowy.
Ugotowany makaron odcedzamy na durszlaku i nakładamy na talerz, polewamy sosem, układamy na nim kotleta mielonego przekrojonego wzdłuż na pół a pozostałą połowę kroimy na mniejsze kawałki, które układamy wokół ułożonego kotleta. Dekorujemy papryczkami Piri Piri i natką świeżego selera.
Smacznego!!!