Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlet mielony z szatkowaną kapustą"
Szybka i prosta babka
Odsłon: 22
Szybka i prosta babka
Odsłon: 22
Składniki
Kapustę umyć, obrać z wierzchnich liści. Drobno poszatkować, posolić, obciążyć i odstawić na około 2 godziny.
Jeśli nie mamy czasu, kapustę można pokroić w kliny i ugotować na parze, a gdy będzie miękka, posiekać. Po tym czasie kapustę odcisnąć, wymieszać z mięsem, jajkami, kaszą manną i przyprawami.
Z masy formować podłużne kotlety i smażyć z obu stron około 10 minut, aż mięso będzie dobrze dosmażone. Kotlety można podawać z piure ziemniaczanym i gotowaną na parze marchewką.
<strong>Superrada</strong>
Te kapuściane kotleciki można również ułożyć w naczyniu żarodpornym, polać pikantnym sosem pomidorowym lub paprykowym, posypać tartym żółtym serem i zapiec.Źródło: Twoje Imperium