Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlet po pożarsku

kotlet po pożarsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 770

Dodano:

Odsłon: 14507

pychotka, skosztuj koniecznie

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi pokroić w drobną kostkę, dodać jajko i bułkę tartą do uzyskania zbitej masy. Mięso oprószyć vegetta, pieprzem, solą, ziołami prowansalskimi, wymieszać. Ulepić z nich niezbyt duże kotlety. Obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć.

  2. Cebulę pokroić w plastry i uduścić, by była szklista i miękka. Przyprawić wg smaku.

  3. Obrane i pokrojone pieczarki udusić pod przykrywką na niewielkim ogniu. Przyprawy do smaku.

  4. Kotlety podawać z ziemniakami i ulubioną surówką. Cebulą i pieczarkami udekorować usmażone kotleciki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anetaa26 10 listopada 2011 kotlety super :) wyprobowane i moge smialo polecic :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ulka2004 24 marca 2010 Przepis super.Ja "przepuściłam" :) piersi przez maszynkę do mielenia (sitko o grubszych oczkach)-kotleciki pyszne !!!

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

palooka 21 lutego 2010 Kotlety są super, prosty przepis, a takie najbardziej lubię. Dzieci chętnie wcinały, bo tradycyjne kotlety z piersi już się znudziły. Pozdrawiam

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń