Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatka warzywna.

Kotlet schabowy z ziemniakami i sałatka warzywna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1066 Ocena: 11218

Dodano:

Odsłon: 876

Tradycyjny schabowy podany z ziemniakami polanymi tłuszczem i sałatką warzywną ze słoja.

Składniki

1-2 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy zanurzamy w roztrzepanym osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry schabu układamy na gorącą z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę i wkładamy na talerz obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i sałatkę.

  2. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 03 czerwca 2017 Mariolu, widzę że muszę się u Ciebie stołować. W 100% trafiasz w moje smaki <3 Pozdrawiam :* Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń