Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką ze słoja.

Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką ze słoja.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1401 Ocena: 17818

Dodano:

Odsłon: 1129

Tradycyjny nasz schabowy, tym razem podany z ziemniakami, sałatką warzywną i papryczkami czereśniowymi, marynowanymi.

Składniki

  • 2 grubsze plastry schabu
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • Sól
  • Pieprz ziołowy
  • tłuszcz do smażenia
  • ziemniaki 6 szt.
  • surówka warzywna z domowych przetworów
  • papryczki czereśniowe marynowane 6 szt.
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry schabu rozbijamy tłuczkiem do mięsa, solimy, pieprzymy, zanurzamy w roztrzepanym, osolonym jajku i obtaczamy w bułce tartej, tą czynność powtarzamy dwa razy (podwójne panierowanie). Tak przygotowane plastry naszego schabu układamy na gorącą, z tłuszczem patelnię i smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor. W między czasie gotujemy wodę osoloną na ziemniaki, do wrzącej wody wrzucamy obrane wcześniej i wymyte ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie odlewamy z nich wodę, tłuczemy i wkładamy na talerz, obok kładziemy usmażony kotlet schabowy i surówkę z papryczkami czereśniowymi.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń