Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet typu CORDON BLUE z serem wędzonym

Kotlet typu CORDON BLUE z serem wędzonym

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 142

Dodano:

Odsłon: 532

Cordon Blue w chrupiącej panierce z serem wędzonym podany z pieczonymi ziemiaczkami

Składniki

  • 4 filety z kurczaka
  • 4 plasterki szynki
  • 8 plasterków rolady wędzonej
  • Musztarda ostra
  • Sól, pieprz
  • Olej do smażenia
  • Do panierowania: 2 jajka, mąka i bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Filety rozbić dość cienko, z każdej strony oprószyć solą i pieprzem. Wewnętrzną stronę posmarować musztardą, na to plasterek sera, szynki i kolejny plaster sera. Kotlety złożyć na pół, panierować podwójnie: mąka – jajko – bułka i znowu jajko i bułka.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń