Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i ekstremalnie ekspresowe w wykonaniu kotlety. 5-składników i gorący grill. Nic więcej nie potrzeba.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35952
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 272
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 325
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35952
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 156
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 272
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 325
Składniki
Grill rozgrzewam do maksimum /mam możliwość funkcjonowania tylko na elektrycznym/. Wszystkie składniki na kotlety wkładam do miski. Mieszam dokładnie do połączenia. Nie podaję ilości przypraw - każdy ma swój smak. Zazwyczaj solę bardzo dużo, ale w przypadku burgerów minimalizuję ilość przypraw. Dobra wołowina nie potrzebuje ich za dużo. Stosuję też zasadę, że na klasyczną bułkę przygotowuję kotlet ze 100 g wołowiny. Z mieszanki wołowej formuję kotlety, wrzucam na grill i czekam chwilę. Przy maksymalnym rozgrzaniu to może ze 3-4 minuty z każdej strony? Ciężko mi to określić, bo po prostu obserwuję mięso - nie każde mielone jest takie samo, różna jest zawartość tłuszczu. Jak źródło mięsa jest pewne, to może być prawie surowe. Co kto lubi. Jak by nie było - trzeba się sprężać i działać szybko. I nie zmarnować mięsa przez jego przegrillowanie.