Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z farszem z jajek

Kotlet z farszem z jajek

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Kotlet z farszem z jajek"

Składniki

  • 600 g schabu wieprzowego bez kości
  • 300 g pieczarek
  • 50 ml oleju
  • 3 jajka
  • sól
  • pieprz czarny mielony
  • 3 małe cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 200 ml bulionu mięsnego
  • łyżka sosu sojowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Schab pokrój na cztery plastry i wytnij w nich kieszonki. Oczyść pieczarki (odłóż na bok 2-3), pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem i mieszaj, aż jajka się zetną. Wypełnij kotlety schłodzonym farszem jajecznym i zepnij wykałaczkami. Osól, oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron.

  2. Obsmażone mięso zdejmij z patelni, podsmaż na niej posiekaną cebulę. Oprósz mąką i zalej wywarem. Dopraw sosem sojowym, ew. dosól. Gotuj ok. 10 min i przecedź. Włóż kotlety do brytfanny, zalej sosem, dodaj resztę pokrojonych pieczarek, przykryj. Piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.

  3. Jako dodatek do kotletów z jajeczno-pieczarkowym farszem idealny będzie ryż lub upieczone ziemniaki.

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń