Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlet z farszem z jajek"
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 687
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 341
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 411
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 687
Składniki
Schab pokrój na cztery plastry i wytnij w nich kieszonki. Oczyść pieczarki (odłóż na bok 2-3), pokrój i podsmaż na oleju. Dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem i mieszaj, aż jajka się zetną. Wypełnij kotlety schłodzonym farszem jajecznym i zepnij wykałaczkami. Osól, oprósz pieprzem i podsmaż z obu stron.
Obsmażone mięso zdejmij z patelni, podsmaż na niej posiekaną cebulę. Oprósz mąką i zalej wywarem. Dopraw sosem sojowym, ew. dosól. Gotuj ok. 10 min i przecedź. Włóż kotlety do brytfanny, zalej sosem, dodaj resztę pokrojonych pieczarek, przykryj. Piecz ok. 20 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
Jako dodatek do kotletów z jajeczno-pieczarkowym farszem idealny będzie ryż lub upieczone ziemniaki.Źródło: Świat kobiety