Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem lubię wrócić do klasyki prostego posiłku niedzielnego,
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 116
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 49
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 86
Freekeh ( zielona, prażona pszenica) znana od czasów również biblijnych (po a...
Odsłon: 37
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 116
Składniki
- Pierś z kurczaka płuczemy, suszymy i kroimy na kotlety, - delikatnie roztrzepujemy kotlety
- mąkę mieszamy z solą, ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne - jajko roztrzepujemy widelcem w głębszym talerzu Następnie panierujemy każdy kotlet w mące z przyprawami, jajku i bułce tartej Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron. Zdejmujemy z patelni i podajemy gorące i chrupiące :) Zioła prowansalskie nadają im całkiem nowego smaku. Smacznego :)