Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlet z piersi kurczaka

Kotlet z piersi kurczaka

Autor:

Przepisów i artykułów: 37 Ocena: 149

Dodano:

Odsłon: 1220

Czasem lubię wrócić do klasyki prostego posiłku niedzielnego,

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. - Pierś z kurczaka płuczemy, suszymy i kroimy na kotlety,
    - delikatnie roztrzepujemy kotlety

  2. - mąkę mieszamy z solą, ziołami prowansalskimi, pieprzem cayenne
    - jajko roztrzepujemy widelcem w głębszym talerzu


    Następnie panierujemy każdy kotlet w mące z przyprawami, jajku i bułce tartej

    Smażymy na rozgrzanym oleju aż będą złociste z obu stron.
    Zdejmujemy z patelni i podajemy gorące i chrupiące :)

    Zioła prowansalskie nadają im całkiem nowego smaku.

    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń