Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety Ala polonezy.

Kotlety Ala polonezy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 306 Ocena: 2107

Dodano:

Odsłon: 2028

Ser zmieszany z pieczarkami i otulony mięsem to pyszna propozycja na niedzielny obiad. Mięso jest soczyste a serek nadaje wyrazistego smaku.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 1. Fileta z kurczaka mielimy na maszynce.

  2. 2. Wbijamy jajko

  3. 3. Wsypujemy bułkę tartą.

  4. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  5. 5. Dokładnie mieszamy.

  6. 6. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, prużymy na rozegranym oleju .

  7. 7. Pieczarki kroimy i dodajemy do cebuli.

  8. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  9. 9. Gdy pieczarki są już dobre dodajemy serki i prużymy do momentu rozpuszczenia.

  10. 10. Robimy kotlety w każdy środek kotleta wkładamy farsz, panierujemy w bułce tartej.

  11. 11. Smażymy z obu strony na rozgrzanym oleju.

  12. 12. Kotlety gotowe.
    13. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń