Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety babuni

Kotlety babuni

Autor:

Przepisów i artykułów: 2211 Ocena: 13040

Dodano:

Odsłon: 1402

Szybkie kotlety na obiad dla pracujących.

Składniki

  • 25 dag mielonej wieprzowiny
  • 250 dag mielonej wołowiny
  • biała część pora
  • 15 dag pieczarek
  • 1 jajko
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki grysiku
  • sól i pieprz do smaku
  • gałka muszkatołowa do smaku
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
5-6 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Pora umyć i razem z oczyszczonymi pieczarkami drobno posiekać. Połączyć z mięsem, grysikiem, przyprawami do smaku, jajkiem, zmiażdżonym czosnkiem i dwoma łyżkami ciepłej wody. Dokładnie wymieszać, formować podłużne kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju złociście z obu stron. Podawać z ziemniakami lub ryżem z dodatkiem surówki z kapusty pekińskiej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń