Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety baranie w sosie warzywnym

Kotlety baranie w sosie warzywnym

Autor:

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 977

Dodano:

Odsłon: 2559

Zaprosilam do siebie na obiad polakow nie wierzyli ze to baranina,wiec wychodzi na to ze to dobre mieso,i tak naprawde jest.

Składniki

  • kotlety baranie, 6szt
  • czosnek, 4 zabki
  • papryczka chili, 1szt
  • przyprawa do miesa dzikiego, 1lyz
  • sol,pieprz
  • odrobina cukru
  • oliwa z oliwek do zakrycia miesa
  • marchewka, 1
  • por, 1
  • seler naciowy, 2 laski
  • koper wloski, 1
  • pietruszka zielona siekana, 1 garsc
  • przyprawy co kto lubi
  • maka
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mieso natrzyj przyprawami,wrzuc do worka foliowego wlej oliwe i niech sie marynuje najlepiej cala noc.

  2. warzywa pokruj nie za drobno odstaw.

  3. mieso wytrzyj z nadmiaru marynaty optocz w mace i smaz na rozgrzanym tluszczu z kazdej strony po 4min,po usmazeniu odstaw.

  4. na tej samej patelni podsmaz warzywa podlej bulionem najlepiej wolowym,dodaj kotlety podlej woda do zakrycja miesa i gotuj na srednim ogniu 1 godzine,oczywiscie czas gotowania zalezy od wielkosci kotletow,dosmacz wrazie potrzeby.

  5. podawac z pieczonymi ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń