Dania główne Przepis na:
Kotlety baranie w sosie warzywnym

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 1004
Dodano: 31.10.2010
Odsłon: 2744
Składniki
- kotlety baranie, 6szt
- czosnek, 4 zabki
- papryczka chili, 1szt
- przyprawa do miesa dzikiego, 1lyz
- sol,pieprz
- odrobina cukru
- oliwa z oliwek do zakrycia miesa
- marchewka, 1
- por, 1
- seler naciowy, 2 laski
- koper wloski, 1
- pietruszka zielona siekana, 1 garsc
- przyprawy co kto lubi
- maka
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
mieso natrzyj przyprawami,wrzuc do worka foliowego wlej oliwe i niech sie marynuje najlepiej cala noc.
-
warzywa pokruj nie za drobno odstaw.
-
mieso wytrzyj z nadmiaru marynaty optocz w mace i smaz na rozgrzanym tluszczu z kazdej strony po 4min,po usmazeniu odstaw.
-
na tej samej patelni podsmaz warzywa podlej bulionem najlepiej wolowym,dodaj kotlety podlej woda do zakrycja miesa i gotuj na srednim ogniu 1 godzine,oczywiscie czas gotowania zalezy od wielkosci kotletow,dosmacz wrazie potrzeby.
-
podawac z pieczonymi ziemniakami.
Komentarze do przepisu (0)