Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety bułeczno-jajeczne

Kotlety bułeczno-jajeczne

Autor:

Przepisów i artykułów: 334 Ocena: 3355

Dodano:

Odsłon: 3365

Gdy zostanie nam po weekendzie za dużo bułek, to jest to propozycja na smaczne danie ;)

Składniki

  • bułka 200 g
  • jaja 4 szt
  • cebula 1 szt
  • masło 1 łyżka
  • ser żółty 100 g
  • musztarda sarepska 3/4 łyżeczki
  • majeranek 1 łyżeczka
  • sól morska do smaku
  • pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bułkę pokroić i zamoczyć w wodzie. Cebulkę skroić w kostkę i zeszklić na maśle. Jaja ugotować na twardo. Odciśniętą bułkę, cebulę i jaja zblendować, doprawić do smaku. Na końcu dodać starty na dużych oczkach ser, połączyć.

  2. Formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Stanowią idealną przekąskę lub dodatek do drugiego dania...
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 11 lutego Pyszna rzecz, może całkowicie zastąpić obiad :D

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń