Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety dewolaj z mintaja"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 101
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 236
Składniki
Pestki dyni i słonecznika lekko prażę na suchej patelni, studzę, siekam nożem. Filety myję (zamrożone rozmrażam), osuszam ręcznikiem papierowym, oprószam solą, pieprzem, skórką cytryny.
Każdy filet posypuję częścią pestek, kładę przekrojony plaster sera, znów posypuję pestkami i zwijam w roladkę, oprószam wierzch przyprawami.
Roladki szczelnie owijam plastrami boczku. Jajka roztrzepuję, ze szczyptą papryki, maczam kolejno roladki, panieruję je w bułce tartej wymieszanej z resztą pestek. Smażę na rumiano na oleju. Osączam.
30 min • Porcja 210 kcal • Przepis na 4 porcje
Podaję je z frytkami, ziemniakami z wody albo smażonymi. Jadwiga Smolińska z KoronowaŹródło: Kobieta i życie