Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

Kotlety drobiowe w kokosowej panierce

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3111

Dodano:

Odsłon: 1388

Moje ulubione kotlety

Składniki

  • 600 g filetów z piersi kurczaka,
  • 2 żółtka jajka,
  • 10 łyżek wiórek kokosowych,
  • 10 łyżek mąki,
  • 5 łyżek mleka,
  • sól, pieprz,
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety umyć, wyczyścić, rozbić tłuczkiem. W talerzu żółtka wymieszać z mlekiem, przyprawić. W drugim talerzu mąkę wymieszać z kokosem. Panierować w żółtku z mlekiem, potem w kokosie i smażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 06 maja 2016 Uwielbiam kokos,tak więc zrobię wg.Twojego przepisu:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń