Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo delikatne i bardzo chrupiące:)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 99
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 216
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Mięso umyć,podzielić na kotlety i rozbić delikatnie w folii.Każdy kotlet posypać przyprawą i odstawić na jakieś pół godzinki.Płatki kukurydziane przesypać do większego woreczka i pokruszyć-ja w tym celu użyłam wałka do ciasta.Kotlety moczymy pierw w rozmąconych jajkach a następnie dokładnie obtaczamy w pokruszonych płatkach i kładziemy na gorący olej.Smażymy na złoto i wcinamy na ciepło z dodatkami jakie tylko lubimy.