Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety drobiowe z bazylią

Kotlety drobiowe z bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 3016

Dodano:

Odsłon: 4795

Danie wygląda zwyczajnie, ale smak......................

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • świeża bazylia
  • Jajko, bułka tarta
  • sól, pieprz i słodka papryka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Świeże liście bazylii kroimy drobniutko.

  2. Z kotletami postępujemy standardowo, jak przy smażeniu kotletów w panierce z bułki tartej. A pokrojone liście bazylii umieszczamy w roztrzepanym jajku. Wtedy, w czasie obtaczania, liście przylgną i połączą się potem z panierką. Podczas jedzenia będziemy wyczuwać wspaniały smak świeżej bazylii:)

  3. Na zdjęciu podane są w sosiku: - roztopione masło, łyżka serka mascarpone, mała łyżeczka koncentratu pomidorowego, troszkę kukurydzy, sól i gotowe:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

amidalla 19 lutego 2010 Sosik robi większą karierę niż ten kawałeczek mięska:) Ale macie rację, jest pyszny:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 19 lutego 2010 Szczególnie podoba mi się ten sosik...;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mirabelka 18 lutego 2010 U mnie też kotlety drobiowe dziś były ;) ale bez bazylii, niestety. Bardzo podoba mi się Twój sos do tego dania :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń