Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety drobiowe z pieczarkami i papryką"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32779
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 535
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 82
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7783
Składniki
Przepis przysłała Małgorzata Góralska z Jabłonowa
Pieczarki oczyść, pokrój. Olej rozgrzej na patelni, włóż pieczarki, smaż, aż odparują. Kurczaka pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w słupki. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.
Pieczarki, kukurydzę, kurczaka, papryki, ser i mąkę ziemniaczaną wymieszaj. Jajka roztrzep, wlej do masy, wsyp koperek, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Olej rozgrzej na patelni. Włóż porcje masy, usmaż kotleciki.
Mięso kurczaka możesz zanurzyć w kefirze lub jogurcie naturalnym i odstawić na 30 minut w chłodne miejsce. Potem osączyć i postępować jak w przepisie. Dzięki temu kotleciki będą soczyste i miękkie.Źródło: Chwila dla Ciebie