Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y

Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y

Autor: Tina

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18981

Dodano: 01.02.2009

Odsłon: 11

Sprawdzony przepis na "Kotlety indycze nadziewane szpinakiem Jedna porcja zawiera 295 kcal Ile pracy to wymaga:Y"

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Szpinak przełóż na sitko i pozostaw tak, aż rozmarznie i dobrze ocieknie. Filet opłucz, wytrzyj do sucha.

  2. Mięso potnij w poprzek włókien na 4 plastry. Każdy z nich przykryj folią spożywczą i lekko rozbij. Usuń folię, mięso posyp solą i pieprzem.

  3. Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż szpinak. Duś go kilka minut. Zdejmij z ognia. Lekko przestudź.

  4. Następnie wbij jajko. Dodaj pokruszoną fetę. Farsz przypraw do smaku solą, pieprzem oraz startą gałką muszkatołową. Wymieszaj.

  5. Farsz szpinakowy rozsmaruj na kotletach. Zwiń je i zepnij wykałaczkami albo obwiąż mocną nitką.

  6. Na patelni rozgrzej olej. Włóż przygotowane roladki. Usmaż je na rumiano ze wszystkich stron. Podawaj np. z duszonymi warzywami.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń