Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety jajeczne 2

Kotlety jajeczne 2

Autor: kasia90

Przepisów i artykułów: 125 Ocena: 1978

Dodano: 22.05.2015

Odsłon: 10864

Nadają się na śniadanie, kolacje lub przekąskę w ciągu dnia.

Składniki

  • 15 jaj
  • 2 cebule
  • natka pietruszki
  • bułka tarta
  • sos sojowy
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
1-2 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. 14 jaj ugotować na twardo i pokroić w drobną kostkę. 2 cebule pokroić w drobną kostkę i przesmażyć na maśle. Natkę pietruszki drobno pokroić. Wszystko wymieszać dodać jajko surowe,bułkę tartą,sos sojowy,musztardę,sól,pieprz. Uformować kotleciki,opanierować najpierw w jajku+ sos sojowy i w bułce tartej. Smażyć z obu stron na złot kolor.

  2. Można podawać z różnymi sosami np pieczarkowym, czosnkowym... :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń