Dania główne Przepis na:
kotlety jajeczne z kaszą jaglaną…

Przepisów i artykułów: 482 Ocena: 16128
Dodano: 11.10.2016
Odsłon: 16846
Składniki
- 1/3 szklanki suchej kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 4 jajka
- sól ,pieprz
- 1 łyżka bułki tartej
- koperek, natka pietruszki
- bułka tarta do obtoczenia gotowych kotletów
3-4 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie
-
Kaszę płuczemy na sitku pod bieżącą wodą. Przekładamy do garnka z 1 szklanką wody i gotujemy pod przykryciem ok 15-20 minut.
-
3 jajka gotujemy na twardo. Obieramy, rozgniatamy widelcem, dodajemy ugotowaną kaszę jaglaną, surowe jajko, jedną łyżkę bułki tartej, koperek oraz natkę pietruszki.
Mieszamy wszystko na jednolitą masę, doprawiając solą i pieprzem.
-
Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oliwie z dwóch stron na rumiano.
Komentarze do przepisu (4)

karolinucha 22 lutego 2018Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam dzisiaj na obiadek,tylko z kaszą kuskus bo akurat przybrakło mi jaglanej. Wyszły pyszne, dzieciakom bardzo smakowały, podane w towarzystwie marchewki z groszkiem i sałatki prezentowało się naprawdę wyśmienicie. Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

bellamozzarella 13 października 2016Zgłoś do usunięcia
wyglàdajà bardzo smakowicie :-)7 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 13 października 2016Zgłoś do usunięcia
Pyszne <37 Kto głosował? | Odpowiedz