Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z papryką

Kotlety jajeczne z papryką

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 2312

Dodano:

Odsłon: 264

Łatwe w przygotowaniu i bardzo smaczne. Można je podawać same lub z kaszą czy ziemniakami. Z podanych proporcji otrzymuje się 7-8 kotletów.

Składniki

  • 5 jajek wiejskich
  • 1 czerwona papryka
  • 1 bułka
  • 1 cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 szkl. otrąb pszennych
  • 2-3 łyżki oleju rzepakowego
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w gorącej wodzie. Cebulę i czosnek pokroić i zeszklić na oleju. Cztery jajka ugotować na twardo. Obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę umyć. Usunąć gniazda nasienne. Również zetrzeć na tarce. Wbić jajko. Dodać przyprawy, bułkę, cebulę z czosnkiem i otręby. Wyrobić masę. Formować kotlety. Smażyć na oleju z dwóch stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń