Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety jajeczne z pęcakiem

Przepis dnia 2010-04-23
kotlety jajeczne z pęcakiem

Autor: wiola1100

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4197

Dodano: 21.04.2010

Odsłon: 6411

moja kolejna prpozycja jeśli chodzi o kotlety bezmięsne

Składniki

  • jajka, 8 sztuk
  • kasza pęcak, niecała szklanka
  • koperek suszony, łyżka
  • Bułka tarta, 5-6 łyżek
  • cebula, 1 duża
  • sól,pieprz,przyprawa tzatziki, do smaku
  • serek topiony w plasterkach, opakowanie
  • śmietana 18-stka, 3-4 łyżki
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kaszę i 7 jajek ugotować, cebulę drobno pokroić i zeszklić na maśle .Ugotowane jajka pokroić na bardzo drobno,dodać przestudzoną kaszę , cebulę,bułke tartą surowe jajko i przyprawy wszystko dokładnie wymieszać z masy formować kotleciki i układć je na posmarowanej olejem blasze z wierzchu posmarowac odrobiną śmietany i położyć kawałek serka.Piec w piekarniku w 200 stopniach ok. 25 minut,doskonale smakują ze szpinakiem.Życzę smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

mari 21 kwietnia 2010 Już jedynie widząc zdjęcie wiedziałam, że to Twoje dzieło :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nelakornelia 21 kwietnia 2010 poprostu niesamowita kreatywność! pięknie to jedzonko wygląda! :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń