Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Przepis dnia 2016-03-14
Dania główne

Autor: Anika1

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 914

Dodano: 09.03.2016

Odsłon: 10810

Smaczne danie jak za dawnych lat. Smak dzieciństwa!

Składniki

  • 6 jajek
  • 10 średnich pieczarek
  • 6-7 dag sera żółtego
  • mała cebula
  • olej
  • sól pieprz
  • bułka tarta
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Pieczarki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach

  2. 5 jajek gotujemy na twardo

  3. Ser żółty ścieramy na tarełku o małych oczkach

  4. Cebulę drobno siekamy i szklimy na łyżce oleju, a następnie dodajemy do niej starte pieczarki. Oprószamy solą i pieprzem i smażymy do całkowitego odparowania płynu spod pieczarek

  5. Ugotowane jajka ścieramy na tarełku o dużych oczkach ( lub drobno siekamy ). Dodajemy do nich starty ser i przestudzone pieczarki i wbijamy surowe jajko. Solimy, doprawiamy pieprzem i dokładnie mieszamy

  6. Z masy formujemy kotleciki, obsypujemy je tartą bułką i smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor

  7. Podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

renka 10 marca 2016 Robię czasami jak mam nadmiar jajek,są bardzo smaczne,ja dodaję dużo szczypiorku :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasia90 09 marca 2016 Wyglądają super i zapewne tak smakują ;)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń