Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety jajeczno-serowe.

Kotlety jajeczno-serowe.

Autor:

Przepisów i artykułów: 12 Ocena: 186

Dodano:

Odsłon: 6577

KOtlecikii.;p

Składniki

  • 8 jaj
  • szklanka tartego żółtego sera
  • Bułka tarta
  • sól, pieprz ziołowy, olej
1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 6 jaj ugotować na twardo, wystudzic, obrac i pokroić w kostkę (ja to robie za pomocą specjalnej kratki). Dodac 2 surowe jaja, tarty ser, sól i pieprz ziołowy i tyle tartej bułki zeby masa miała konsystencje tej na kotlety mielone.. Wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Jesli ktos chce to moze dodac zeszklona na oleju posiekana cebulę. Smacznego.;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

margo21 11 sierpnia 2010 mam pytanie,ile z podanej ilości jajek wychodzi kotletów?

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Paulina_ 11 sierpnia 2010 Uwielbiammmm kotlety z jajek ale nigdy nie próbowałam dodawać zółtego sera... I to chyba mój błąd bo wydaję się że to super połączenie ! :) Napewno niebawem pojawią się na moim stole

10 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 11 sierpnia 2010 Bardzo fajnie wychodzą takie kotlety z dodatkiem odrobiny parmezanu.Pozdrawiam.

10 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń