Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Kotlety jarskie z fasolą"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32540
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Fasolę namocz we wrzątku i odstaw na godzinę. Miękką wrzuć do blendera i zmiksuj razem z ugotowanymi ziemniakami.
Cebulę drobno posiekaj lub zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Zeszklij ją na oleju, a następnie wymieszaj z przecierem fasolowo-ziemniaczanym, jajkami, solą oraz pieprzem.
Z przygotowanej masy ulep średniej wielkości płaskie kotlety i obtocz je w bułce tartej. Następnie wrzuć je na mocno rozgrzany olej i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Danie podawaj z sosem pomidorowym doprawionym ostrą papryczką.
Czas: 40 min. 1 porcja = 360 kcal.Źródło: Kurier TV