Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem

Kotlety  kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 205 Ocena: 3217

Dodano:

Odsłon: 8555

Kotlety kalafiorowe ze smażoną cebulką i koperkiem

Składniki

  • Główka kalafiora
  • kostka rosołowa
  • cebula
  • pęczek koperku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • 3 łyżki bułki tartej + szklanka bułki tartej
  • 2 jajka
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kalafiora podzielić na różyczki. Ugotować z kostką rosołową na półmiękko. Odstawić do ostygnięcia, wyjąć z wody. Cebulę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Koperek posiekać. Kalafiora stłuc jak ziemniaki, dodać jajka, 3 łyżki bułki tartej, pieprz do smaku, cebulę , koperek ,wszystko razem wymieszać. Formować kotlety, obtoczyć w bułce i smażyć na złoty kolor.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń