Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Kotlety marchwiowe"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 80
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Ryż ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu. Marchewki obierz ze skóry, z jednej odetnij obieraczką 8 cienkich długich plastrów i zblanszuj we wrzącej wodzie. Resztę zetrzyj na tarce o średnich oczkach.
Ugotowany i przestudzony ryż połącz ze startymi marchewkami. Dodaj 3 żółtka oraz 2 łyżki bułki tartej. Dopraw całość solą, pieprzem oraz kurkumą i dokładnie wymieszaj.
Z przygotowanej masy uformuj kotleciki i wrzuć je na mocno rozgrzany olej. Smaż po kilka minut z każdej strony, aż zrobi się na nich chrupiąca skórka.
Gotowe kotlety owiń paskami marchewki i podawaj z sosem majonezowo-jogurtowym.Źródło: Telemax