Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne i jak zawsze smaczne. Pasują chyba do wszystkiego, ziemniaków, bigosu a nawet na kanapki:)
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 66
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 80
Składniki
Bułki namaczamy w mleku. Do miski przekładamy mięso mielone wbijamy jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie dodajemy bułki odciśnięte z nadmiaru mleka. Przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą. Następnie forujemy podłużne kotlety lekko je spłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podajemy z ulubionymi dodatkami.