Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 184 Ocena: 2305

Dodano:

Odsłon: 27240

Tradycyjne i jak zawsze smaczne. Pasują chyba do wszystkiego, ziemniaków, bigosu a nawet na kanapki:)

Składniki

  • 0,5 kg mięsa mielonego z łopatki wieprzowej lub szynki
  • 2 bułki najlepiej czerstwe
  • 1 cebula może być czerwona
  • 2 ząbki czosnku
  • mleko
  • Bułka tarta
  • Sól
  • pieprz
  • olej rzepakowy
  • 2 jajka
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułki namaczamy w mleku.
    Do miski przekładamy mięso mielone wbijamy jajka, pokrojoną w drobną kostkę cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę.
    Następnie dodajemy bułki odciśnięte z nadmiaru mleka.
    Przyprawiamy solą i pieprzem.
    Dokładnie wyrabiamy. Jeżeli będzie za rzadkie dodajemy bułkę tartą.
    Następnie forujemy podłużne kotlety lekko je spłaszczamy i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano.
    Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 18 stycznia 2017 Najlepsze tradycyjne,można i na zimno i na ciepło...ja wolę z kanapką..mniamm...:) Odpowiedzi: 2 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bellamozzarella 13 stycznia 2017 Oo....mieloniaki ;-) wieki nie jadłam ;-) czas nadrobić braki w mielonych ;-)pyyyyyychaaa... Odpowiedzi: 3 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 13 stycznia 2017 Mielone kocham <3 Polecam zamiast jajek, dodać musztardę ;) Odpowiedzi: 2 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń