Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tłuczonymi ziemniakami i smażonymi buraczkami. Klasyka w najlepszym wydaniu!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Do większej miski włożyć zmielone mięso, cebulę, jajko, sól,pieprz,vegete,przyprawę do mięs,przyprawę do mięsa mielonego,posiekany szczypiorek,koperek i natka pietruszki oraz wsypać bułkę tartą. Wszystko dobrze wymieszać.Wyrabiamy kotlety. Im dłużej wyrabiamy, tym lepsze kotlety.Kładziemy na dobrze rozgrzanym oleju na patelni. Po obsmażeniu z dwóch stron dobrze jest przełożyć kotlety do garnka lub talerz.