Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone

Kotlety mielone

Autor:

Przepisów i artykułów: 357 Ocena: 4148

Dodano:

Odsłon: 4542

Klasyka w kuchni :)

Składniki

  • 500 g. mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
  • 4 duże ząbki czosnku
  • 3 bułki pszenne
  • 2 jaja
  • mleko do namoczenia bułek
  • 1/2 łyżeczki papryki czerwonej słodkiej
  • pieprz czarny świeżo mielony łyżeczka
  • sól do smaku
  • szczypta mielonego kminku
  • bułka tarta do obtoczenia
  • olej do smażenia
> 6 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Do mięsa dodać jaja, przyprawy, zgniecione ząbki czosnku. Bułki namoczyć w mleku, lekko odcisnąć i dodać do mięsa. Wymieszac i odstawić na 15 minut.

    Kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor.

    Podczas formowania dobrze jest moczyć wewnętrzną część dłoni we wodzie.
    Kotlety nie przywierają do rąk.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bryssska 19 lipca Pyszne klasyczne, zawsze się sprawdzają ;-D

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń