Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Kotlety mielone faszerowane pieczarkami

Autor: rosse

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4511

Dodano: 03.08.2012

Odsłon: 36802

Mielone takie robiła moja babcia,zawsze mi smakowały.Teraz robię dla moich bliskich:)

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Obrane pieczarki drobno pokroić i udusić pod przykryciem z dodatkiem soli do smaku.

  2. Cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Połowę dodać do mięsa,a połowę do uduszonych pieczarek,to samo z natką pietruszki.

  3. Mięso mieszamy z namoczoną wcześniej bułką suchą,jajkiem i przyprawami.Do mięsa dodajemy mniej soli(1/2 płaskiej łyżeczki),niż do zwykłych mielonych,gdyż pieczarki oddadzą sól podczas smażenia.

  4. Na dłoni rozpłaszczamy placek z mięsa na grubość 0,5 cm,na środek dajemy farsz pieczarkowy.Złożyć dłoń do środka i zlepić brzegi mielonego.Obtoczyć w bułce tartej i smażyć.Można dodać do farszu garść startego sera żółtego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń