Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone nadziewane

Kotlety mielone nadziewane

Autor:

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 9128

Dodano:

Odsłon: 778

Pyszne pieczone mięso z delikatnym ciągnącym serem w środku, pycha ;-)))

Składniki

  • 50 dag mięsa mielonego wieprzowego
  • 2 kopiaste łyżki bułki tartej
  • 1/2 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 9 plasterków sera żółtego o grubości 0.5 cm i wielkości 2 na 3 cm
  • 1 kopiasta łyżka masła
  • mielona słodka papryka
  • sól i pieprz
  • olej do smażenia
  • buła tarta do panierowania
> 6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Drobno posiekaną cebulę lekko rumienimy na rozgrzanym oleju i odstawiamy do ostygnięcia. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem.

  2. Plastry sera smarujemy z obu stron masłem, oprószamy papryką i wstawiamy do lodówki na ok 30 minut.

  3. Do mielonego mięsa dodajemy rozmoczoną tartą bułkę, cebulę, jaka, sól i pieprz.

  4. Całość wyrabiamy na jednolitą masę, dzielimy na równe części. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy wychłodzony ser, otaczamy mięsem.

  5. Panierujemy z obu stron w bułce tartej i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.

  6. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy kotlety z obu stron na złoto-brązowy kolor.

  7. A tak wygląda w środku. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń