Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z chili i fetą

Kotlety mielone z chili i fetą

Autor:

Przepisów i artykułów: 22 Ocena: 276

Dodano:

Odsłon: 7591

Mięso mielone o wyrazistym smaku ostrej papryki, a w środku łagodna feta.

Składniki

  • mięso mielone
  • ser feta
  • jajko
  • Bułka tarta
  • chili (świeże lub mielone)
  • sól, pieprz, czosnek
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy bułkę tartą i przyprawy wedle uznania. W zależności od tego, czy użyjemy mielonego, czy świeżego chili, mięso będzie mniej ostre (mielone) lub znacznie bardziej (świeże papryczki). Mięso formujemy w rękach na płaskie placki, układamy na nich kawałki fety i zawijamy tak, aby ser był w środku. Należy dobrze skleić mięso, żeby nie podzieliło się na kawałki w czasie smażenia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 14 marca 2011 proszę , proszę - jakie smakowite połączenie - w sam raz dla mnie

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jagienka 17 lutego 2011 Fajny pomysl i wygladaja swietnie!Masz dobre efekty w gotowaniu!

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 20 września 2010 Wspaniałe sa te kotleciki,bardzo lubie potrawy z mielonego miesa.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 20 września 2010 ciekawy pomysł z tą fetą i bardzo ładne zdjęcie

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń