Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 707
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 707
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 527
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 27
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 82
Składniki
Mięso wymieszałem z przyprawami ,jajkiem i żółtkiem. Kajzerkę namoczyłem w mleku ,lekko odcisnąłem ,dokładnie wymieszałem z mięsem mielonym. Cukinię starłem na dużych oczkach ,odcisnąłem (by pozbyć się nadmiaru wody). Dodałem do mięsa ,wymieszałem. Zagęściłem bułką tartą ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Uformowałem kotlety. Smażyłem na rozgrzanym oleju z obu stron. Sos: Mąkę z masłem przesmażyłem ,powoli wlałem bulion ciągle mieszając. Dodałem posiekane kapary ,otartą skórkę z cytryny i sok. Doprawiłem do smaku cukrem. Zdjąłem z ognia i zaprawiłem żółtkami.