Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z dzika.

Kotlety mielone z dzika.

Autor: kuchmariola63

Przepisów i artykułów: 974 Ocena: 9300

Dodano: 10.03.2018

Odsłon: 923

Kotlety mielone z dzika, podane z ziemniakami , marynowanym ogórkiem i ostrą papryczką czereśniową. Polecam!!!

Składniki

  • mięso z łopatki dzika 80 dag
  • bułka tarta pół szklanki
  • jajko kurze 2 szt.
  • pieprz czarny młotkowany 1 łyżeczka
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula połowa
  • sól 1 płaska mała łyżeczka
  • tymianek 2 szczypty
  • rozmaryn 2 szczypty
  • kolendra mielona 2 szczypty
  • majeranek 1 mała łyżeczka
  • ocet jabłkowy 1 łyżeczka
  • smalec do smażenia
  • ziemniaki 8 szt.
  • papryczki czereśniowe,marynowane
  • ogórki marynowane
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso mielimy, dodajemy przyprawy i ocet, wyrabiamy kilka minut, i odstawiamy do lodówki na kilka godzin.

  2. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę z czosnkiem. Do mięsa dodajemy bułkę tartą, podsmażoną cebulę z czosnkiem i jajka. Całość wyrabiamy do połączenia się składników, próbujemy smak w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą.

  3. Z farszu formujemy kotlety, smażymy na smalcu z obu stron na rumiany kolor.

  4. Usmażone kotlety podajemy z ugotowanymi ziemniakami i marynowanym ogórkiem z papryczką czereśniową.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń