Do góry

Przekąski Przepis na:

Kotlety mielone z łopatki, do chleba.

Kotlety mielone z łopatki, do chleba.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1063 Ocena: 11147

Dodano:

Odsłon: 9173

Smażone kotlety wieprzowe, mielone. Możemy je zajadać z chlebem.

Składniki

  • łopatka wieprzowa 1,5 kg
  • bułka tarta 3/4 szklanki
  • jajka 3 szt
  • sól 1 łyżka płaska
  • pieprz 1 mała, płaska łyżeczka
  • czosnek 3 ząbki
  • cebula połowa
  • cebula połowa
5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń