Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone kotlety wieprzowe, mielone. Możemy je zajadać z chlebem.
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 234
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Pyszne naleśniki na obiad, kolacje lub spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2209
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 234
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 1529
Składniki
Mięso z łopatki płuczemy w zimnej wodzie, osuszamy z wody. Mielimy przez sitko 4 mm razem z czosnkiem i cebulą. Dodajemy jajka, bułkę tartą, pieprz i sól. Wyrabiamy 15-20 minut, żeby dobrze wymieszały się składniki. Przykrywamy folią i wstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Po godzinie wyjmujemy z lodówki, formujemy kotlety i smażymy na w gorącym tłuszczu z obu stron na rumiany kolor. Smacznego!!!