Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety mielone z mozzarellą i szczypiorkiem"
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 153
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 37
Składniki
Kajzerkę namocz w wodzie, odciśnij. Mozzarellę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Szczypiorek umyj, osusz, posiekaj. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę.
Mięso mielone włóż do miseczki. Dodaj kajzerkę, mozzarellę, szczypiorek i czosnek, wbij jajka. Dokładnie wyrób, posyp solą, pieprzem, bazylią i chili, dodaj mielone ziele angielskie i imbir, dokładnie wyrób masę (jeśli jest za sucha, dolej odro binę zimnej wody).
Uformuj owalne kotlety. Ułóż na skropionym olejem grillu, upiecz z obydwu stron.
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 2,30 złŹródło: Chwila dla Ciebie