Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli

Kotlety mielone z nadzieniem z cykorii i mozzarelli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1892 Ocena: 43439

Dodano:

Odsłon: 18786

Mielone w nowym wydaniu smakują rewelacyjnie. Polecamy.

Składniki

  • Farsz:
  • por (biała część)
  • cykoria (duża)
  • łyżeczka oliwy z oliwek
  • duża kulka mozzarelli
  • 1/2 łyżki bułki tartej
  • sól ziołowa
  • Kotlety:
  • 300 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej
  • jajko
  • 50 ml mleka
  • bułka tarta
  • pomidor
  • łyżka ziół prowansalskich
  • maggi
  • pieprz
  • Dodatkowo:
  • bułka tarta do obtoczenia kotletów
  • olej do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Por i cykorię (głąb wycinamy) siekamy ,podsmażamy na oliwie. Przekładamy do miseczki.
    Ser kroimy w kostkę i razem z warzywami mieszamy i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy odrobinę bułki tartej ,mieszamy do smaku doprawiamy solą ziołową.
    Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem ,mlekiem ,ziołami ,sparzonym (obranym ze skórki) i pokrojonym w kostkę pomidorem ,bułką tartą (masa ma być plastyczna ,nie lejąca) ,do smaku doprawiamy maggi i pieprzem.
    Z masy serowej lepimy 6 kulek.
    Wyrobione mięso dzielimy na 6 porcji.
    Każdą przedzielamy na pół ,na środek z każdej połówki (rozwałkowujemy mięso) dajemy farsz serowy ,przykrywamy drugą połówką i formujemy kotlety. Obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rumiano z każdej strony.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

anna-martyka-3 22 marca 2015 cudowne połączenie i surówka w tle wygląda również bardzo zachęcająco Odpowiedzi: 1 ▼

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń