Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety mielone z prawdziwkami

Kotlety mielone z prawdziwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2005 Ocena: 45304

Dodano:

Odsłon: 4463

Ten aromat grzybów, po prostu zwala z nóg. Dzięki temu dodatkowi kotlety są bardzo soczyste i pełne leśnych smaków.

Składniki

  • 1 cebula
  • 150 g prawdziwków
  • 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1 jajko
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Grzyby oczyszczamy, kroimy w kostkę.
    Cebulę siekamy.
    Do mięsa wbijamy jajko, dodajemy cebulę, grzyby i bułkę tartą. Dokładnie wyrabiamy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Smażymy na rozgrzanym oleju.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń