Do góry

Dania główne Przepis na:

kotlety "siekane"

kotlety siekane

Autor:

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 924

Dodano:

Odsłon: 29043

Propozycja dla tych, którym znudziły się panierowane kotlety z kurczka. Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Ulubione kotlety mojego męża. Porcja starcza na ok.8 kotletów.

Składniki

> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Fileta pokroić w drobną kostkę

  2. Pieczarki pokroić w plasterki, obsamażyć na łyżce masła.

  3. Natkę lub szczypiorek posiekać.

  4. Jajka zmiksować z mąką i majonezem. Dodać do nich fileta, podsmażone pieczarki, natkę lub szczypiorek. Doprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, wymieszać.

  5. Tak przygotowaną masę wykładać na rozgrzany olej i formować masę łyżką na kształt kotletów. Smażyć z obu stron.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

barbara_el 30 czerwca 2010 robię takie tylko dodaje jeszcze ser żółty pokrojony w kostkę. Sa pycha, zachęcam do wypróbowania;) Dziękuje za przypomnienie bo dawno nie robiłam...pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

julita1988 22 marca 2010 Robie tez takie kotleciki tylko dodaje do tego papryke czerwona. Sa przepyszne po prostu:) polecam naprawde warto wyprobowac ten przepis:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edytek 07 marca 2010 No to bardzo sie cieszę, że smakowało:)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kropeczka360 06 marca 2010 właśnie zrobiłam w piątek swoim wnukom na obiad i wnuczka 9-cio letnia zjadła wszystko i wylizała talerz bardzo dziekuje za przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

fichar 23 lutego 2010 Jako danie główne to niczego sobie ja proponuje grube śitko w maszynce a może jakiś sos ???????????????

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 23 lutego 2010 pyszniutko wygląda ten kotlecik robie podobnie ale nie daje pieczarek muszę wypróbować twój przepis

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

edytek 22 lutego 2010 Myślę, że lepiej jednak pokroić fileta w kostkę niekonicznie nawet bardzo drobną.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

koko6 22 lutego 2010 Bardzo ciekawy przepis,ale czy można użyć maszynki do mielenia mięsa z grubym sitkiem?Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń