Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne

Kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 455 Ocena: 8378

Dodano:

Odsłon: 11321

Kotleciki rybne to miła odmiana dla tradycyjnie podanej, usmażonej lub upieczonej ryby. Wybrałam mintaja, ale można zrobić je z każdej wyfiletowanej ryby.

Składniki

  • 500g mrożonych filetów z mintaja
  • 1 małe jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny
  • sól, pieprz
  • olej
  • + mąka i bułka tarta do panierki
5-6 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Filety drobno siekamy lub miksujemy. Cytrynę wyparzamy we wrzątku, ścieramy na najmniejszych oczkach tarki.

  2. Filety, jajko, bułkę tartą, koperek, sól, pieprz i 2 łyżki skórki z cytryny łączymy ze sobą w misce. Mieszamy ręką do momentu aż masa stanie się klejąca. Formujemy nieduże kotlety.

  3. Na rozgrzanym oleju smażymy obtoczone w bułce i mące kotlety po około 4 minuty z każdej strony do uzyskania złotego koloru.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 16 października 2017 Poproszę 4 sztuki na jutro ;)
Rybka pychotka bez dwóch zdań :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń