Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety rybne z kiełkami

Kotlety rybne z kiełkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 27 Ocena: 503

Dodano:

Odsłon: 2331

Inne wydanie ryby. Zamiast smażonej w panierce ryby proponuję upieczone, zdrowe kotleciki

Składniki

  • mrożone filety z mintaja (oczywiście rozmrożone), 1kg
  • czosnek, 5 ząbków
  • cebula, 1 duża główka
  • jajka, 2 sztuki
  • sok z 2-óch cytryn, 2
  • otręby pszenne (jeśli dalej będzie zbyt luźne, można dodać więcej), 100-150g
  • kiełki z brokułów, 2 pęczki
  • sól, pieprz, do smaku
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety wraz z czosnkiem i cebulą mielimy. Ja to robię blenderem, bo maszynki nie mam. Jednak bardziej polecam maszynkę do mielenia mięs.

  2. Zmieloną rybę przekładamy do miski. Dodajemy jajka, sok z cytryn, otręby, posiekane kiełki. Doprawiamy solą i pieprzem.

  3. Formujemy kotleciki i układamy na blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 180 st.C ok. 30-40 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

DoprawioneF 15 lutego 2013 Ja posiałam kiedyś kiełki brokułów i po jakimś czasie brakowało mi już pomysłów na ich pożytkowanie... kanapki już mi się znudziły ;p kotlety (zapewne nie tylko rybne) to fajny sposób na ich zużycie :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tubrzoza 29 sierpnia 2012 Nigdzie nie widziałam kiełków z brokułów, gdzie je można kupić?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń