Do góry

Dania główne Przepis na:

Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi

Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe panierowane płatkami kukurydzianymi"

Składniki

  • 3 szklanki ryżu
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 3 łyżki ziaren słonecznika
  • 3 łyżki posiekanej natki
  • łyżka posiekanego koperku
  • 2 łyżki masła
  • jajko
  • łyżeczka curry
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • kolendra
  • imbir
  • sól czosnkowa
  • pieprz
  • 3 łyżki mąki razowej
  • płatki kukurydziane do panierowania
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłał Łukasz Trocki z Lublina.

  2. Siedem szklanek osolonej wody zagotuj. Wsyp ryż, ugotuj.

  3. Cebule i czosnek posiekaj. Zmiksuj z ryżem, natką i ziarnami słonecznika. Dodaj jajko i masło, przypraw. Dokładnie wyrób. Z masy uformuj owalne kotlety, obtocz je w mące wymieszanej z płatkami kukurydzianymi.

  4. Olej rozgrzej na patelni, włóż kotlety, usmaż z obu stron na złoty kolor. Osącz z tłuszczu.

  5. Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń