Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Kotlety ryżowe ze szpinakiem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 882
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 600
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 882
Składniki
Ryż ugotować i wystudzić. Wymieszać z jajkami, tartą bułką, bryndzą i posiekanymi listkami bazylii. Doprawić solą, pieprzem oraz chili.
Szpinak posiekać i obgotować kilka minut w osolonej wodzie. Osączyć. Chwilę dusić na maśle z rozgniecionymi ząbkami czosnku. Do masy ryżowej dodać szpinak, wymieszać, uformować kotlety, obtaczać w bułce. Smażyć z obu stron na oleju. Podawać z sałatką z pomidorów i bazylii.
Pamiętaj, aby nie gotować szpinaku zbyt długo. Straci wtedy piękny kolor i zacznie przypominać znienawidzoną przez dzieci papkę.
ok. 55 minutŹródło: Twoje Imperium